Четверг, 02.05.2024, 02:18
foff4ik.at.ua
foFF4ik online
персональный сайт
Г л а в н а я Регистрация Вход
VK Facebook Instagram YouTube Panoramio Last.FM Twitter              Wikimapia Полтава Навигатор Google Maps Яндекс Карты Open Street Map              Oriflame Полтавська гімназія 9 Фізика Медіа Крыши Полтавы RMF.FM
ПРИГЛАШАЮ К СОТРУДНИЧЕСТВУ ВЛАДЕЛЬЦЕВ ИНТЕРЕСНЫХ БЛОГОВ И САЙТОВ ДЛЯ ОБМЕНА РЕКЛАМНЫМИ БАННЕРАМИ И ССЫЛКАМИ
Приветствую Вас, Гость · RSS        
 Блог
Главная » 2012 » Февраль » 13 » Левада-2: новий мікрорайон у Полтаві
14:08
Левада-2: новий мікрорайон у Полтаві
Левада-2: новий мікрорайон у Полтаві

15.04.2011

В цьому році почнеться розробка проектної документації по забудові мікрорайону Левада-2. В 2012-му почнеться освоєння території. Передпроектною пропозицією по плануванню житлового району «Левада-2» передбачено розташування на території площею близько 62 га житлових кварталів, двох дитячих садків, середньої школи, готелю, торгово-розважального комплексу, зони відпочинку з тематичним парком, лижного спортивного комплексу, повідомляє прес-служба міської ради. В процесі реалізації даного проекту буде побудований новий житловий район з орієнтовною кількістю жителів 12,5 тис.осіб.

Полтава Левада-2

Відповідно до прийнятих рішень міської ради та Терешківської сільської ради Полтавського району, ТОВ «Цемахінвестбуд трейдинг лімітед» та ТОВ «Сіті Кепітал Девелопмент» оформлене право користування земельними ділянками на території мікрорайону «Левада-2» з метою будівництва об'єктів житлово-громадського призначення, багатоцільового функціонального комплексу з критим гірськолижним спуском та аквапарком.

Під час обговорення інвестори проінформували, що в 2011 році планується виконання проектних робіт, а з 2012 року передбачається здійснювати освоєння території.



06.02.2012

9 лютого о 9.00 в приміщенні кінозалу ТРЦ «Конкорд» (4 поверх) за адресою вул. Фрунзе, 60-а відбудеться презентація проекту детального плану території мікрорайону «Левада-2», повідомляє сайт Полтавської міської ради. Захід проходитиме на виконання вимог Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» в рамках проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення містобудівної документації. На нього запрошуються усі бажаючі.

Замовниками будівництва нового мікрорайону виступає ТОВ «Сіті Кепітал Девелопмент» та ТОВ «Цемахінвестбуд Трейдинг Лімітид», розробником – ПП «Полтаваархпроект» за участю ТАМ «Урбаністика».



09.02.2012

Сьогодні, 9 лютого, у ТРЦ «Конкорд» презентували проект мікрорайону «Левада–2».

Полтава Левада-2

У найближчому майбутньому у Полтаві побудують новий житловий масив, торгово-розважальний центр (з супермаркетами, кафе і ресторанами, фітнес центром, дитячим розважальним центром, катком та кінотеатрами), гірськолижний спуск, тематичний парк розваг з атракціонами та літнім театром. Все це мають звести на території нового мікрорайону «Левада – 2». Сьогодні у рамках громадських слухань відбулася презентація запланованого будівництва.

Мікрорайон «Левада-2» проектували відповідно до генерального плану Полтави за 2006 рік на вільній території. Замовники, українська ТОВ «Сіті Кепітал Девелопмент» та ізраїльська ТОВ «Цемахінвестбуд трейдинг лімітид» компанії, збираються освоїти територію привабливої та перспективної земельної ділянки з унікальним ландшафтом площею 62,7 га.

Ключовою ідеєю проекту є зведення будівель висотного типу (до 23 поверхів), розташованих у вигляді двох напівкруглих композицій і розділених широким простором з віссю: від торгового центру до водойми, що створює неповторний архітектурний вигляд всього мікрорайону і забезпечує більшість квартир мальовничими видами з вікна. Концепцією, розробленою українськими спільно з ізраїльськими архітекторами, планується створити широкі двори (паркові зони) між житловими будинками з повною відсутністю транспорту всередині кварталів. Натомість обіцяють спортивні майданчики та побудувати початкові школи, об’єднані з дитячими садками.

Полтава Левада-2
Полтава Левада-2
Полтава Левада-2
Полтава Левада-2
Полтава Левада-2
Полтава Левада-2
Полтава Левада-2
Полтава Левада-2
Полтава Левада-2
Полтава Левада-2
Полтава Левада-2



09.02.2012

7 лютого у рамках громадських слухань відбулася презентація проекту мікрорайону «Левада–2». Присутні на заході полтавці вступили у активну дискусію з представниками замовників будівництва.

Чоловік, який представився Віталієм, висловив свої побоювання стосовно дотримання екологічних норм під час майбутнього будівництва житлового масиву. Він турбується, що заплановані зведення зашкодять тамтешній природі. А саме: полтавця хвилює доля вже існуючих лісу та озер на території, відведеної під забудову. Також він стверджує, що вже зараз у напрямку мікрорайону прямують вантажівки не лише з ґрунтом для необхідних насипів. Туди, за словами чоловіка, активно звозять сміття.

— Головний принцип, яким ми будемо керуватися під час будівництва – створювати, не руйнуючи, — відповіла на закиди полтавця Ірина Кирєєва, представниця ізраїльської компанії ТОВ «Цемахінвестбуд трейдинг лімітид».

Присутніх переконували, що зелені насадження, по можливості, збережуть, а існуючі водойми та територію приведуть у належний стан, тому якихось екологічних катаклізмів, спричинених будівництвом, вдасться уникнути.

— Усі розробки планувалися з розумінням територіальної зональності. Лише поліпшення екологічного стану дасть змогу взагалі реалізувати цей проект. Він не відбудеться успішно та не звершиться на поганій території. Це має бути близька до ідеалу екологічно чиста ділянка, тільки тоді наш проект відбудеться, — таку позицію озвучив Андрій Соколов, директор ТОВ «Сіті Кепітал Девелопмент».

Полтавка, що назвалася Іриною, висловила свої погляди стосовно стилю та архітектурних рішень будівель. На її думку, дизайн споруд позбавлений оригінальності та є тривіальним, не містить у собі жодних експериментів. Хвилювала присутніх на презентації і орієнтовна вартість майбутнього житла. Про ціни поки що говорити зарано, зазначили інвестори. Однак вони обіцяють, що захмарних цін на квадратні метри не буде, але й дозволити собі їх кожен не зможе: зводити квартири соціального типу в планах не передбачається.

Переймалися також полтавці мобільним зв’язком у новому мікрорайоні. Як повідомив архітектор проекту, вишок на території мікрорайону встановлювати не будуть, а використовуватимуть наявні неподалік.

Усі зауваження, побажання та пропозиції полтавців пообіцяли розглянути та врахувати під час зведення робочої документації впродовж року, яка потім має ще пройти експертизу. Після громадських слухань проект містобудівної документації згідно з чинним законодавством має бути затверджений міською радою.





Категория: Полтава · Добавил: foFF4ik · Просмотров: 2765 · Рейтинг: 5.0/2
Теги: левада-2, полтава
" – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – "
ВЕРНУТЬСЯ НАЗАД В БЛОГ
" – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – "

" – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – "
Всего комментариев: 0  
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
" – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – "
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтов - uCoz
© foFF4ik 2012-2013