Пятница, 03.05.2024, 05:53
foff4ik.at.ua
foFF4ik online
персональный сайт
Г л а в н а я Регистрация Вход
VK Facebook Instagram YouTube Panoramio Last.FM Twitter              Wikimapia Полтава Навигатор Google Maps Яндекс Карты Open Street Map              Oriflame Полтавська гімназія 9 Фізика Медіа Крыши Полтавы RMF.FM
ПРИГЛАШАЮ К СОТРУДНИЧЕСТВУ ВЛАДЕЛЬЦЕВ ИНТЕРЕСНЫХ БЛОГОВ И САЙТОВ ДЛЯ ОБМЕНА РЕКЛАМНЫМИ БАННЕРАМИ И ССЫЛКАМИ
Приветствую Вас, Гость · RSS        
 Блог
Главная » 2012 » Июль » 21 » 18 цікавих фактів про Україну
17:19
18 цікавих фактів про Україну
Дуже цікаві факти про Україну, про які ви швидше за все не знали.

1. Більшість українських слів починаються з літери «п» Найчастіше використовувана буква алфавіту – «о». Букви «ф» and «г» використовуються найрідше.

2. Джордж Гершвін написав одну з найбільш відомих світових пісень «Summertime» (її виконує Луї Армстронг та Елла Фіцжеральд) після того, як надихнувся українською народною колисковою «Ой, ходить сон біля вікон».

3.Найвідвідуваніший у світі МакДональдс розташований у Києві, на Південному вокзалі. У минулому році він обслужив 2 283 399 відвідувачів.

4.Станція «Арсенальна» Київського метро є найглибшою в світі (105 метрів). Станція була побудована в 1960 році, дуже близько до Верховної Ради. За неофіційними даними, в тунелях біля Арсенальної розташовані секретні бункери, побудовані для політичної еліти.

5.Українці 5-а в світі нація по вживанню алкоголю, одразу після молдаван, росіян, угорців і чехів. Середній українець старше 15 років випиває в середньому 15,6 літрів алкоголю на рік (це на літр більше ніж ірландець і майже на два літри більше ніж норвежець).

6. Міжнародний український гімн складається всього з шести рядків (чотири у віршах і дві в приспіві). Решта рядків гімну вважаються політично некоректними. (наприклад, «Станемо, браття, в бій кривавий від Сяну до Дону» має на увазі, претензії Україні на територію Росії та Польщі).

7. У Європі поліція в середньому розкриває 30-40% злочинів, в Україні – 90%. Ця неприродно відмінна статистика є результатом небажання українських міліціонерів записувати різні «безнадійні» випадки (наприклад, крадіжки мобільних телефонів) і вибивати зізнання з підозрюваних.

8. В Україні найбільші в світі запаси марганцевої руди – 2,3 мільярда тон або близько 11% від всього світового запасу.

9.Українці винайшли літак з найбільшою вантажопідйомністю в світі – Ан-255 «Мрія». Спочатку він був розроблений для транспортування космічних апаратів, але зараз використовується виключно для вантажних перевезень.

10. У 1710 році український гетьман Пилип Орлик представив «Пакти і Конституції прав і свобод Запорізької Січі», які призналися для поділу влади на три гілки і регулювали права та обов’язки держави і громадян. Деякі дослідники вважають, що цей документ є однією з перших конституцій у світі.

11. Одна з найвідоміших українських різдвяних пісень «Щедрик» (написана українським композитором Миколою Леонтовичем), відома всьому світу як «Carol of the Bells» або «Ring Christmas Bells».

12.Україна за власною ініціативою, відмовилася від третього у світі за величиною арсеналу ядерної зброї. У момент проголошення незалежності, на території України було розташовано більше тисячі ядерних боєголовок і ракет, третій за величиною ядерний потенціал після Росії та Америки. Боєголовки і ракети були передані Росії, бункери були знищені. У відповідь на це Україна отримала гроші за роззброєння, а також гарантії безпеки від ядерних держав.

13. Пам’ятники відомому українському поетові Тарасу Шевченку, встановлені в 1200 місцях по всьому світу.

14. Наслідуючи приклад головного героя відомої народної казки «Лівша» Н.С. Лєскова, українець Микола Сядристий вирішив підкувати блоху. Блоху можна побачити в Київському музеї мініатюр.

15.В Україні, на відміну від решти світу, батареї не утилізуються окремо. Навіть незважаючи на те, що вони містять отруйні елементи, які сильно забруднюють воду й ґрунт.

16. На момент проголошення незалежності в Україні «проживало» 19,4 мільйона свиней, сьогодні – лише 8,3 мільйона. Незважаючи на свою репутацію головних у світі пожирачів сала, середній українець з’їдає усього 18 кг свинини на рік. Це в три рази менше, ніж з’їдає типовий німець.

17. Український пауерліфтер Дмитро Халаджи включений до Книги рекордів Гіннесса більше 20-ти разів. Один з його рекордів називається «Кузня диявола», в якому Дмитро лежить на цвяхах і накритий 700-кг сталевою плитою, по якій б’ють кувалдами.

18.Український «Південмаш» (Дніпропетровськ) виробляє найбільш екологічно чисті ракети-носії в світі.

18 цікавих фактів про Україну

Категория: Развлечения, приколы · Добавил: foFF4ik · Просмотров: 1126 · Рейтинг: 5.0/1
Теги: україна, Факти, цікаві
" – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – "
ВЕРНУТЬСЯ НАЗАД В БЛОГ
" – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – "

" – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – "
Всего комментариев: 0  
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
" – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – "
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтов - uCoz
© foFF4ik 2012-2013