Среда, 15.05.2024, 06:27
foff4ik.at.ua
foFF4ik online
персональный сайт
Г л а в н а я Регистрация Вход
VK Facebook Instagram YouTube Panoramio Last.FM Twitter              Wikimapia Полтава Навигатор Google Maps Яндекс Карты Open Street Map              Oriflame Полтавська гімназія 9 Фізика Медіа Крыши Полтавы RMF.FM
ПРИГЛАШАЮ К СОТРУДНИЧЕСТВУ ВЛАДЕЛЬЦЕВ ИНТЕРЕСНЫХ БЛОГОВ И САЙТОВ ДЛЯ ОБМЕНА РЕКЛАМНЫМИ БАННЕРАМИ И ССЫЛКАМИ
Приветствую Вас, Гость · RSS        
 Блог
Главная » 2012 » Август » 12 » Бидло руфери, або Шашлик на даху (авторський матеріал для інтернет-видання «Коло»)
17:58
Бидло руфери, або Шашлик на даху (авторський матеріал для інтернет-видання «Коло»)
Стаття тут...

Останнім часом у великих містах серед молоді поширилось таке захоплення як руферство – прагнення залізти на дах багатоповерхівки, подивитись як виглядатиме звідти місто, зробити гарні фотознімки... Але досить часто на дах потрапляють люди, які не мають нічого спільного з руферами. Самі руфери назвали їх бидло-руферами. Один подібний випадок трапився у суботу, 11 серпня, у 10-поверхівці на Леваді.

П'ятеро молодих людей (очевидно навіть мешканці цього ж будинку), вирішили здертись на дах, оскільки вихід туди постійно вільний, провести там вечір і навіть приготувати шашлик, скуштувавши його під нічним небом під міцні напої. Романтично? Можливо. Вони прямо на даху розташували мангали, розвели вогнище і сіли поруч, випиваючи й розмовляючи про щось.

Один з мешканців сусідньої 14-поверхівки побачив це і вирішив негайно зателефонувати... але куди? Міського телефону немає, отже треба з мобільного. Перше, що спало на думку – 101. Жіночка на тому кінці дроту, оператор служби спасіння, уважно вислухала, записала адресу 10-поверхівки, номер телефону та прізвище, і пообіцяла негайно повідомити пожежну частину на Леваді (до якої, до речі, всього 500 метрів). Це було о 8-й годині вечора.

У двадцять хвилин на дев'яту перетелефонували з мобільного, очевидно з пожежної частини, перепитали що і де і як, і сказали, що зараз направлять туди свого представника.

За чверть на дев'яту зателефонували з іншого мобільного, знову перепитали всі деталі і уточнили, чи немає небезпеки? Оскільки вогнище палало лише у мангалі, то відповідь була заперечною.

І в п'ятнадцять хвилин на десяту знову дзвінок з того ж номера, що був перед цим, Чоловік спитав, чи є ще люди на даху. Йому відповіли, що видно лише вогнище, оскільки у темряві на даху людей вже не видно. Він сказав, що наче був там і нікого не знайшов, і знов перепитав, чи є там небезпека. Вогнище вже затихло, молодики мабуть готувались класти м'ясо на мангал, тому йому знову відповіли, що небезпеки пожежі поки що немає. «А, ну зрозуміло, дякую вам» – відповіла слухавка. Стало зрозуміло, що пожежникам це вже нецікаво.

Ось так працює наша служба порятунку. Пильний мешканець подумав, що напевно було краще телефонувати у міліцію. Схибив він лише тому, що йому ніколи не доводилось викликати екстренні служби з мобільного. Думаю, що більшість людей в подібній ситуації не знали би, який набрати номер у тій чи інший екстренній ситуації. Але ж у деяких випадках секунди зволікання можуть стати фатальними.


Вже вдома, за допомогою Інтернету, я відшукав наступну інформацію.

Дзвінок на номер 112 – єдиний номер екстреної допомоги. Дзвінки безкоштовні, але доведеться витрачати час на прослуховування інформації автовідповідача. Крім того, на цей номер можна зателефонувати навіть за відсутності сім-картки у телефоні.

Також для виклику пожежної охорони слід набирати 101, до міліції – 102, до швидкої допомоги – 103, в аварійну службу газу – 104. Дзвінки за цими номерами безкоштовні.

Крім того, є неперевірена інформація, що в цьому ж напрямку працює номер 911, а також можливий набір міського номеру служби через код міста.

Нажаль, цю інформацію можна знайти лише в буклеті, який іде в комплекті з сім-картою. На жодному офіційному сайті великих українських операторів цього не знайти. У зв'язку із цим, операторам варто було б всі екстрені номери вносити на свої сім-карти, там, де вони зараз розміщують номери усіляких служб розваг, а також постійно проводити різні акції з нагадуванням абонентам про можливості набору коротких номерів екстренних служб.



Категория: Моя жизнь · Добавил: foFF4ik · Просмотров: 907 · Рейтинг: 5.0/3
Теги: шашлик, шашлык, крыши, дах, бидло, мангал, 112, быдло, 101, полтава
" – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – "
ВЕРНУТЬСЯ НАЗАД В БЛОГ
" – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – "

" – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – "
Всего комментариев: 0  
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
" – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – "
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтов - uCoz
© foFF4ik 2012-2013