Суббота, 18.05.2024, 08:54
foff4ik.at.ua
foFF4ik online
персональный сайт
Г л а в н а я Регистрация Вход
VK Facebook Instagram YouTube Panoramio Last.FM Twitter              Wikimapia Полтава Навигатор Google Maps Яндекс Карты Open Street Map              Oriflame Полтавська гімназія 9 Фізика Медіа Крыши Полтавы RMF.FM
ПРИГЛАШАЮ К СОТРУДНИЧЕСТВУ ВЛАДЕЛЬЦЕВ ИНТЕРЕСНЫХ БЛОГОВ И САЙТОВ ДЛЯ ОБМЕНА РЕКЛАМНЫМИ БАННЕРАМИ И ССЫЛКАМИ
Приветствую Вас, Гость · RSS        
 Блог
Главная » 2012 » Февраль » 6 » Відкрийте «Щоденник»
18:06
Відкрийте «Щоденник»
Мій перший запис на тему -
Перше слово про «Щоденник.ua»

Батьки тепер зможуть дізнатися оцінки або, наприклад, шкільний розклад своїх дітей в будь-який час дня і ночі сім днів тиждень в режимі он-лайн. Міністерство освіти створило мережу «Щоденник» - аналог соціальних мереж, в яких так любить «зависати» сучасна молодь. Влада розсудила, що це віяння часу і його не змінити, зате можна використовувати соціальну мережу з користю: ​​адже в «Щоденнику» реєструються вчителі, школярі і навіть батьки. І у кожного з них - свій інтерес. Який саме, кореспонденту «Технополіс» розповів спеціаліст Управління освіти Микола Прохоренко.

З подачі держави

Навчальний процес все більше пов'язаний з комп'ютерами та Інтернетом: школярі можуть завантажувати доповнення до навчальної літератури, а під час тривалого карантину минулого року їм навіть домашні завдання висилали по Інтернету. Це інтерактивне навчання. З'явилися і комерційні програми, що дозволяють, наприклад, батькам оперативно дізнаватися оцінки своїх дітей. Правда, не безкоштовно. Але, за словами фахівця Управління освіти Миколи Прохоренко, «Щоденник» - це альтернатива комерції, оскільки володіє багатими можливостями і надає всі ресурси абсолютно безкоштовно.

- Почнемо з того, що ця програма має під собою законодавчу основу. Є Указ Президента який оголошує пріоритетним напрямком розвитку освіти впровадження інформаційних технологій, є розпорядження Кабміну, яке передбачає впровадження в школах інформаційно-комунікаційних технологій до 2015 року. І є Наказ Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України №1302, про те, що проект «Щоденник.ua» повинен бути реалізований в кожному державному загальноосвітньому навчальному закладі, - розповідає Микола Прохоренко. - Є всі шанси, що «Щоденник» стане популярним.

Цікавий і корисний для всіх

Ресурс «Щоденник» досить функціональний. Школярі можуть заводити в цьому соціальному проекті друзів і спілкуватися за інтересами. Крім розважальної є ще й практична користь - у вільному доступі в «Щоденнику» надано величезна кількість як навчальної, так і художньої літератури. Додавати книги самостійно ресурс не дозволяє, а от користуватися всім наданим - будь ласка. Так що нічиї авторські права жодним чином не будуть порушені. Також діти можуть брати участь в освітніх іграх і конкурсах.

Багатий матеріал методичної літератури буде корисний і педагогам. Микола Прохоренко підкреслює, що вчителі при підготовці до уроків можуть брати з «Щоденника» всю корисну їм інформацію - причому абсолютно безкоштовно.

Має сенс зареєструватися і батькам. Адже в будь-який час вони зможуть перевірити успішність свого чада або, відвідавши сайт школи, дізнатися про останні новини і події.

«Це вимога часу»

Важливо відзначити, що «Щоденник» вимагає надання мінімальної інформації про користувача і надійно її захищає. Але зареєструватися в системі зможуть не всі, а лише школярі та їхні батьки, які отримають спеціальні «ключі».

- Школи №8 і №23 вже підключилися до цієї системи, і я впевнений, що проект стане популярним, хоча у нас часто все нове не дуже сприймається, - говорить Микола Прохоренко.

Звичайно, для вчителів проект буде додатковим навантаженням - ті ж оцінки потрібно буде вносити, крім класного, ще й в електронний журнал. Ця робота не передбачає ніякої додаткової оплати, а відмова від неї не тягне за собою жодного покарання. Все - на ентузіазмі.


Джерело: www.tehnopolis.com.ua, м. Донецьк

Категория: Образование · Добавил: foFF4ik · Просмотров: 745 · Рейтинг: 0.0/0
Теги: Щоденник.ua, школа, інтернет, оцінки, Розклад, щоденник
" – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – "
ВЕРНУТЬСЯ НАЗАД В БЛОГ
" – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – "

" – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – "
Всего комментариев: 0  
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
" – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – "
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтов - uCoz
© foFF4ik 2012-2013